The Souidi Sessions

In 2017 maakten de broers Souidi in een koffiebar op het Antwerpse Zuid de voorlopige balans op van hun carrière. Ze voelden zich enorm dankbaar voor de kansen en het vertrouwen die ze in de loop der jaren van ontelbare mensen hadden gekregen. Daarom wilden ze graag iets terugdoen en op structurele wijze goede doelen ondersteunen: de vzw Support by Souidi Foundation zag het levenslicht.

Sinds 1 juni 2022 bouwen de broers de professionele en ambitieuze podcast “The Souidi Sessions” uit waarbij ze tal van boeiende persoonlijkheden uitnodigen om een gesprek te voeren over passie, leven, mens en maatschappij. Elke gast stelt een goed doel voor dat hij of zij wil steunen. De luisteraars en kijkers van de Souidi Sessions-podcast kunnen hun bijdrage storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652.

Op het einde van elk jaar worden de verzamelde opbrengsten onder de verschillende goede doelen verdeeld. Wil u weten wie er te gast is in de volgende Souidi Sessions? Hou onze Facebook-pagina, website en het Instagram-profiel van Mr. Omar Souidi dan zeker in de gaten!

The Souidi Sessions

#16 Teun Voeten & Mounir Souidi

De ‘war on drugs’ wordt al enkele jaren op het scherp van de snee gevoerd. Dit belet niet dat vrijwel dagelijks ernstig drugsgeweld gepleegd wordt en dit recent tot zeer tragische gevolgen leidde. Dé autoriteit op het vlak van drugscriminaliteit schuift aan in the last round. Hij doctoreerde op de Mexicaanse drugsoorlog en publiceerde een studie over het Antwerpse drugsmilieu. Hij doet ook relaas over zijn maandenlange verblijf in de onderwereld van New York waar hij leefde bij de tunnelmensen. Welcome Sir Teun Voeten.

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van stichting Moedige Moeders. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Teun Voeten

#15 Mounir Souidi & Omar Souidi

De voorbije 28 weken hebben de Souidi Brothers in de ziel gekeken van 14 heel unieke gasten. In deze feestelijke maand leggen we nog net voor kerst een speciaal pakje onder uw boom met een stevige Souidi-strik rond! Souidi vs. Souidi. Omar is de host, Mounir is de gast. Wie zijn de inspiratiebronnen van de oudste Souidi? Had hij vroeger écht een nektapijtje terwijl hij naar Kurt Cobain luisterde? Hoe beoordeelt hij justitie? Hoe komt hij tot rust? Wat doet hij in New York? En hoe is het om met Omar samen te werken? Je ontdekt het allemaal in deze Souidi Special Session: de proefaflevering die normaal nooit gedeeld zou worden.

Fijn overigens dat u de voorbije maanden zo massaal heeft afgestemd op The Souidi Sessions! Geniet u van onze podcast? Toon dan uw goed hart en krik het totaalbedrag dat we in seizoen 1 hebben verzameld mee op! U steunt alzo maar liefst veertien (!) verschillende goede doelen. Storten kan op rekeningnummer BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen. Merry Christmas and a wonderful 2023!

Souidi sessions met Mounir Souidi

#14 Frederik Vandermarliere & Mounir Souidi

Het knippen, aansteken en degusteren van een sigaar brengt ons steeds in een feestelijke stemming. Het ideale moment dus in de laatste maand van het jaar voor een fijn gesprek over dit ambachtelijke product, met de man die volgens het veelgeprezen Cigar Aficionado één van de beste sigaren ter wereld maakt. De overname van Oliva in Nicaragua werd door de meesten onmogelijk geacht, maar met brio door deze ondernemer gerealiseerd. Welcome Sir Frederik Vandermarliere!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van Streetwize. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Frederik Vandermarliere

#12+1 Philippe Geubels & Omar Souidi

Van de versafdeling van de Colruyt in Kontich tot een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam… Waar Philippe Geubels ook verschijnt, overal tovert hij een lach op de gezichten van de aanwezigen. In het wereldwijd bejubelde televisieprogramma Taboe lachte hij met mensen waar je eigenlijk niet mee mag lachen, maar het was zo respectvol en mooi gemaakt dat het ieders hart verwarmde. In aflevering 12+1 (u weet wel waarom) leren we een andere kant kennen van deze koning van de lach. Philippe heeft veel meegemaakt in zijn leven, inclusief persoonlijke drama’s op veel te jonge leeftijd. Deze aflevering kent een feestelijk strikje, want het is de laatste aflevering van seizoen 1 met Omar als host, of toch niet? Kijk/beluister en ontdek wat we hiermee bedoelen. Veel plezier!

Ook Philippe heeft een goed doel met zich meegebracht dat jullie ondersteuning verdient. Jullie kunnen begeleidingscentrum Het Dennenhof ondersteunen door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen. Maak mee een verschil en lever een vrijwillige bijdrage, lieve mensen.

Souidi sessions met Philippe Geubels

#12 Matthias Dobbelaere-Welvaert & Mounir Souidi

In China wordt iedereen massaal in de gaten gehouden en krijg je strafpunten bij ‘fout’ gedrag. Is België op dezelfde wijze aan het evolueren? Is dit gerechtvaardigd in het belang van de veiligheid, en sinds Corona, ook omwille van de volksgezondheid? Heeft iedereen iets te verbergen? Waarom worden Julian Assange en Edward Snowden als staatsgevaarlijk beschouwd? Is Facebook gevaarlijk? Kent Google jouw digitale alter ego? Luisteren jouw gsm-toestel en zelfs tv-toestel jou af? Bestaat privacy überhaupt nog? De autoriteit op privacygebied vergezelde ons in ‘the last round’ voor een uitvoerig gesprek. Welcome sir Matthias Dobbelaere-Welvaert!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van hondenclub De Boeldogs & De Gehoorzame Hond. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Matthias Dobbelaere-Welvaert

#11 Aster Nzeyimana & Omar Souidi

Het zal toch niet? Het zal toch niet? Het zal potverdikke wel! Inderdaad, lieve vrienden van The Last Round; jullie kunnen alweer ten volle genieten van een nieuwe sessions-shot. En shot is geen toevallige woordkeuze, want bij aflevering 11 denken we uiteraard pavloviaans aan … jawel: VOETBAL. Speciaal voor jullie, trouwe volgers van onze gesprekken, hebben we het dan ook voor elkaar gekregen dat de ongekroonde koning van het Vlaamse voetbal Aster Nzeyimana ons trakteert op een bezoek. Maarrrr Aster is uiteraard zóveel meer dan voetbal alleen, dus hebben Omar Souidi en Aster een heerlijke wandeling gemaakt doorheen de vele geneugten des levens. Van de magie van de nacht tot de modieuze inrichting van persoonlijkheden, van neergeschoten vliegtuigen (met waanzinnige gevolgen) tot de meest persoonlijke verhalen. Ze onthullen veel, zal u ontdekken.

Bovendien heeft Aster een hartverwarmend goed doel uitgekozen. Deze aflevering wordt immers georganiseerd ten voordele van de vzw AKIBU. Ontzettend waardevol om te ondersteunen! En dat kan door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Aster Nzeyimana

#10 Dirk Draulans & Mounir Souidi

Gedoctoreerd in de biologie maar de afgelopen decennia voornamelijk actief als journalist, auteur, oorlogsverslaggever en druk bevraagd commentator in de Belgische – en Nederlandse televisiestudio’s. In deze podcast wordt op enthousiasmerende wijze verteld over de klimaatproblematiek, oorlogsconflicten, de mensapen, gelijkenissen tussen mens en dier en zijn fascinatie voor Darwin. Welcome sir Dirk Draulans!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van het Turnhouts Vennengebied. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Dirk Draulans

#9 Charlotte De Cock & Omar Souidi

Hiii liefhebbers van het een-op-eengesprek! Time for episode nine! Schenk jezelf alvast een lekker drankje in, pakt er een chipke bij en ga met Omar mee op reis naar de wondere wereld van een creatieve duizendpoot die zomaar het hoofdpersonage uit een film van Quentin Tarantino zou kunnen zijn. Ze wordt meteen onze jongste gast ooit bij de Souidi Sessions, maar jullie zullen snel merken dat ze misschien wel de oudste ziel is die we tot nog toe mochten verwelkomen. Ze woonde jarenlang in verlaten kastelen, kent de woestijn van California als haar broekzak, haar schilderijen pronkten op galerijen van Parijs tot Los Angeles en als dj draaide ze sets op onder meer Tomorrowland, Burning Man. Welcome Miss Charlotte De Cock!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Charlotte De Cock

#8 Robin Pront & Mounir Souidi

Filmliefhebbers kijken reeds lange tijd reikhalzend uit naar 26 oktober 2022, dag waarop de Zillion-film in de bioscoop zal verschijnen. De regisseur van deze fantastische productie vertelt op gezwinde wijze waarom dit verhaal van het Antwerpse nachtleven moest gedraaid worden, welke link er bestaat met zijn vorige werk en hoe de fascinatie voor film gegroeid is. Welcome Sir Robin Pront!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van het Blauwe Kruis. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Robin Pront

#7 Carl Van de Velde & Omar Souidi

Meer dan een kwarteeuw lang organiseert de gast van vandaag coaching seminaries waarin hij ondernemers tracht te begeleiden naar persoonlijke en professionele groei. Maar liefst tweehonderdzestigduizend mensen mochten de inzichten van deze selfmade man reeds ontdekken. Van podia in Beverly Hills tot in Château du Lac, overal smijt Carl zich (soms zelfs letterlijk) met lijf en leden in een poging ondernemers te helpen om een doorbraak te realiseren. Hoog tijd om onze kijkers en luisteraars kennis te laten maken met deze succescoach, zowel op persoonlijk gebied, als op professioneel vlak. Welcome sir Carl Van de Velde!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van MiR society vzw. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). De eerste 100 ondernemers die een bijdrage leveren van minstens €25 maken kans om op 1 december het RAW&REAL business seminar van Carl Van de Velde bij te wonen. Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Carl Van de Velde

#6 Geert Hoste & Mounir Souidi

Tussen 1992 en 2016 was hij op nieuwjaarsdag voor meer dan 1,5 miljoen Vlamingen de vaste tv-afspraak met zijn eindejaarsconference. Op excellente wijze vertelt hij hoe de succesvolle carrière startte als straatartiest, tussendoor werd deelgenomen aan Parijs-Dakar, een film met wijlen Jean-Pierre Van Rossem werd gedraaid, gaandeweg zijn zaalshows vorm kregen en waarom gestopt werd op een hoogtepunt. Welcome sir Geert Hoste!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van Amnesty International. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi sessions met Geert Hoste

#5 Steven Wullaert & Omar Souidi

De gast van vandaag was factueel de allereerste gast van The Souidi Sessions ooit. In september 2017 verwende deze vleesgeworden wijngids een live publiek in The Last Round met het delen van zijn kennis. In 2012 werd hij gekroond tot allerbeste sommelier van het land. Reeds sinds 2007 baat hij zijn eigen wijnhandel ‘Vinum Ganda’ uit. In 2017 maakte hij zijn droom waar door met ‘Vintage’ zijn eigen restaurant te openen. Sinds mei 2022 mag hij zich van Michelin uitbater van een sterrenzaak noemen. De ideale gelegenheid om deze Gentenaar aan het grote publiek voor te stellen. Welcome sir Steven Wullaert!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van het Kinderkankerfonds. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Souidi Session met Steven Wullaert

#4 Inge Onsea & Mounir Souidi

Ze was jarenlang actief op de catwalk en richtte in 1999 haar eigen modelabel op, Essentiel Antwerp. Een bescheiden start met 4 t-shirts in 20 kleuren is na twee decennia uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd modehuis met winkels tot in Zuid-Korea en New-York. Met een aanstekelijk enthousiasme en grappige anekdotes vertelt niemand minder dan Miss. Inge Onsea herself over haar inspiraties, de mooie en moeilijke momenten van een mode-ontwerpster en haar tv-optredens in “Tien om te zien” en “De Verraders”.

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van “VZW Kindergeluk”. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Bekijk de Souidi Session met Inge Onsea

#3 Erik Van Looy & Omar Souidi

De droomgast van vandaag is geboren en getogen in 2100 Deurne, de officieuze broer van Gabriel Byrne, studeerde af aan het RITCS om vervolgens het Vlaamse filmlandschap naar een ongezien niveau te tillen. De lat werd steeds hoger gelegd, het begon bescheiden met kortfilms als Dokter Tritsmans en Yuppies, om vervolgens alle registers open te trekken met Ad Fundum, Shades, De Zaak Alzheimer, Loft, The Loft en De Premier. Tussendoor werkte hij op de lachspieren van wereldtoppers in zijn filmrubriek in De Laatste Show. Inmiddels is hij ook al ruim 18 jaar lang presentator van het meest succesvolle televisieprogramma uit de Vlaamse televisiegeschiedenis, toonde hij z’n verborgen zangtalent in ‘The Masked Singer’ en toert hij met zijn theatershow ‘Verslaafd’ doorheen gans Vlaanderen. Hoog tijd om deze boeiende man op de biechtfauteuil van The Last Round te draperen en hem de vragen te stellen die hij in interviews nog niet eerder kreeg voorgelegd. Welcome sir Erik Van Looy!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van de vzw Stisa. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Bekijk de Souidi Session met Erik Van Looy

#2 Gust Verwerft & Mounir Souidi

Hij volgde zowaar meer dan 1000 (!) assisenzaken op de voet. Van minuut één tot minuut laatst was hij getuige van de meest gemediatiseerde en besproken assisenprocessen. De zaken Clottemans (“parachutemoord”), Kim De Gelder, Hans Van Themsche, de Kasteelmoord, de zaak-Aquino of recent nog het dossier van Alexander Dean… ze kennen geen geheimen voor gerechtsjournalist Gust Verwerft. Hij komt in zijn gekende stijl niet alleen zijn inzichten delen, maar ook vuurt hij de ene na de andere verbijsterende anekdote op ons af. De tweede aflevering van The Souidi Sessions kent aldus een gedroomde gast voor voor alle fans van ‘True Crime’. Welcome sir Gust Verwerft!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van ‘Fighters Against Cancer’. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Bekijk de Souidi Session met Alex Agnew

#1 Alex Agnew & Omar Souidi

Sinds hij als eerste Belg ooit het Leids Cabaret Festival won in 2003, begon hij aan een veroveringstocht doorheen comedyland. Hij kroonde zich officieel tot de King of Comedy door als eerste comedian ooit in het Sportpaleis op te treden (12 keer uitverkocht), hij was ook zanger van DIABLO BLVD en sinds 2018 glijdt hij samen met zijn sidekick Andries BECKERS in maar liefst 1 miljoen oren per maand met hun wekelijkse podcast “Welcome to the AA”. Een knaller van formaat om onze podcast-serie mee te openen. Welcome Alex!

Deze aflevering wordt georganiseerd ten voordele van het VUB Yamina Krossa Fonds. U steunt een enorm goed doel door een vrijwillige bijdrage naar keuze te storten op het rekeningnummer IBAN BE64 3632 2312 0652 (SUPPORT BY SOUIDI FOUNDATION VZW – afgekort: SBSF vzw). Op het einde van elk kalenderjaar worden alle bijdragen verzameld en gelijk verdeeld onder de verschillende goede doelen die onze gasten in betreffend kalenderjaar hebben uitgekozen.

Bekijk de Souidi Session met Alex Agnew
Souidi logo

Amerikalei 122
2000 Antwerpen
info@souidi.be
03 337 09 37