Mediarecht

Mediarecht icon

Het is een publiek geheim dat de media bijzonder véél invloed hebben in onze maatschappij.

Iedere persoon kan op een gegeven ogenblik in de schijnwerpers komen te staan en (gebeurlijk ten onrechte) geviseerd worden in bepaalde mediaberichtgeving.

De ervaring leert ons dat vaak de zgn. Bekende Vlamingen het slachtoffer worden van onwaarheden die bepaalde magazines op sluwe wijze als feit voorstellen.

Personen die in de publieke sfeer actief zijn en bekendheid genieten blijken een ideale prooi voor actoren die voornamelijk oog hebben voor omzet en verkoopcijfers.

Helaas lijden journalisten en redacteurs die hun passie wel uitoefenen conform de wetgeving en de journalistieke code hierdoor eveneens schade.

Daarnaast kunnen ook minder bekende Vlamingen het voorwerp vormen van gebeurlijk ongeoorloofde of onrechtmatige berichtgeving.

Daarbij gebeurt het frequent dat de media (journalisten, uitgevers, redacties, enz.) te ver gaan en Uw grondrechten schaden (zo bijvoorbeeld Uw recht op privacy, verbod op laster en eerroof, etc.).

SOUIDI & SOUIDI ADVOCATEN staat U bij om in zulke dossiers advies te verlenen en samen met U te onderzoeken of juridische stappen kunnen ondernomen worden.

De mogelijkheden zijn afhankelijk van ieder dossier afzonderlijk en variëren van het vertolken van een recht op antwoord tot een klacht bij de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) of een dagvaarding voor de correctionele en/of burgerlijke rechtbank teneinde o.m. een schadevergoeding te bekomen en een belangrijk signaal te geven aan individuen met verkeerde bedoelingen.

Souidi logo

Contact
info@souidi.be
03 337 09 37

Kantoor Antwerpen
Amerikalei 122
2000 Antwerpen

Kantoor Brussel
Hoogstraat / Rue Haute 195
1000 Brussel / Bruxelles