Who I would hire if I had a problem? Me.

OMAR SOUIDI

Taalfetisjist.
Ik ervaar een bijzondere liefde voor taal. Elk woord dat over mijn lippen rolt, betracht ik in een fractie van een milliseconde te wikken en te wegen. Gefascineerd door meester-redenaars en taalvirtuozen zoals de ervaren Nederlandse strafpleiter Mr. Theo Hiddema, beoog ik om steevast aandacht te schenken aan correct, creatief en origineel taalgebruik. Het is de kunst om het juiste woord te laten vallen, op het perfecte moment, op een spontane manier. In een harde en ernstige wereld als het strafrecht, waar de belangen hoog zijn en de emoties durven oplopen, mag het boeltje wel eens opgevrolijkt worden door een metafoor links of een metonymie rechts. De rijke Nederlandse taal is het ideale instrument om mijn kennis van het recht binnen de muren van de zittingszaal vorm te geven.

Dandy.
Bij een professionele werkwijze hoort eenzelfde uitstraling. Ik hecht belang aan een verzorgd voorkomen. Hoe kan een cliënt vertrouwen hebben in een advocaat die blijkbaar niet eens in staat is zichzelf te trakteren op basishygiëne of de moeite doet zich in een proper stofje te wikkelen? Ten onrechte wordt fatsoenlijke kledij overigens geassocieerd met een hoog prijskaartje. Een beetje kleur brengen in het leven is daarenboven, tot op heden, nog steeds geen misdrijf.

156 West 56th Street, New York City.
One of my favorite spots in the whole wide world. Een kwalitatieve oase van rust midden in de meest vibrerende stad ter wereld. Een oord waarin de meest verschillende werelden elkaar kruisen. Ideale voedingsbodem voor diepgaande gesprekken met onbekende gelijkgezinden, in combinatie met Cubaanse specialiteiten, Schots vuurwater en de geest van Frank Sinatra. Elk bezoekje aan dit adres schenkt mij voldoende inspiratie en energie om een heel jaar te presteren op het intellectuele slagveld.

Grinta.
Een bovengemiddeld getalenteerd Zweeds voetballer met een grote neus en een paardenstaart liet in zijn biografie optekenen; “…You can get the man out of the ghetto, but you can’t get the ghetto out of the man…”. Opgegroeid op de rand van Borgerhout en Deurne-Zuid ben ik altijd moeten opkomen voor mezelf. Zonder een gezonde dosis lef en cojones red je het niet. De passionele winnaarsmentaliteit van een straatvechter kan ook in de rechtbank net het verschil maken tussen overtuigen of afdruipen. De Italianen hebben hier een prachtig en allesomvattend woord voor bedacht: Grinta.

Wall of Inspiration.
Ik heb mijn kantoor bewust ingericht om zo goed als mogelijk te kunnen functioneren. Ik word letterlijk omringd door mijn persoonlijke inspiratiebronnen. Mijn wall of inspiration wordt thans bevolkt door (in willekeurige volgorde): Leonardo, Woody, Bram, Etienne, Hans, Vincent, Matthias, Martin, Amy, Peter, Cristiano, José, Johan, Theo, Zlatan, Sergio, Thomas en … (uiteraard) Mounir. Een afbeelding van deze Wall is terug te vinden op de Facebook-pagina van Souidi & Souidi Advocaten.

 twitter   Twitter

in   Linkedin

Souidi logo

Contact
info@souidi.be
03 337 09 37

Kantoor Antwerpen
Amerikalei 122
2000 Antwerpen

Kantoor Brussel
Hoogstraat / Rue Haute 195
1000 Brussel / Bruxelles