Don't follow footsteps, make your own.

VINCENT CAPPELLE

Retro.
Nieuw is niet altijd beter. De vinylplaat is aan een opmars bezig, oude koersfietsen verkopen beter dan gloednieuwe mountainbikes. Ook ikzelf heb altijd een zwak gehad voor objecten met een verhaal en karakter. Dat trekt me ook aan in het strafrecht: het reliëf in persoonlijkheden en de verschillende uithoeken van de psyche. Ik ga bij de uitbouw van de verdediging van onze cliënten steeds uit van deze psychologie van het dossier, teneinde dit adequaat te vertalen naar de juridische realiteit.


Muziek.

Een leven ‘lijden’ zonder muziek is voor mij ondenkbaar. Muziek dient, wat mij betreft, niet enkel om het lawaai op een achtergrond te neutraliseren. Het helpt me te focussen en werkt motiverend. Als een dirigent sta ik cliënten bij, op het ritme van hun orkest, met de beste instrumenten die ik kan aanreiken.

Detail.
Oog voor detail is, zeker als advocaat, essentieel om het verschil te maken. Inzake procedure kunnen ogenschijnlijke details zoals een schijnbaar eenvoudige handtekening, punt of komma symbool staan voor de meest fundamentele zuilen waarop een rechtstaat steunt. Details bestaan dus niet voor mij, gezien de kleinste finesse, sporadisch, de grootste gevolgen kan sorteren.

 

Authentiek.
Behoud van eigenheid is m.i. essentieel. (Zelfs) geen kat heeft baat bij een zoveelste grijze muis. Een topprestatie kan uitsluitend representatief zijn, indien deze gebaseerd is op een authentieke fond. Ik laat me graag inspireren door mijn figuurlijke gidsen uit verscheidene milieus, zoals Mr. Piet Van Eeckhaut, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Ernesto Colnago en Axel Witsel.

Vitaal.
De Romeinse poëet Juvenal liet een van de bekendste quotes ooit optekenen: ‘mens sana in corpore sano’. In navolging van deze satirist, hecht ook ik veel belang aan een gezonde geest in een gezond lichaam. De dagdagelijkse intellectuele arbeid als advocaat vergt een grote inspanning van de geest, het is bijgevolg per definitie evident dat het lichaam evenwaardige inspanningen levert. Zonder mentaal en fysiek evenwicht, kan de rechtsliteratuur niet kwalitatief bestudeerd worden.

 twitter   Twitter

 

in   Linkedin

Amerikalei 122
2000 Antwerpen
info@souidi.be
03 337 09 37