Inspiration knows no age and thrive no limit.

SHARI DESMET

Open minded.

Onwetendheid leidt tot vooroordelen en kortzichtigheid. Voortdurend bijleren is daarbij van cruciaal belang.

Vreemde culturen, diversiteit, het onbekende… Van een bezoek aan de tempels in Angkor Wat tot ‘the Empire State Building’ in New York, van een ontmoeting met een rijstplukster in Vietnam tot een  sigarenroller in Cuba, van de jungle in Costa Rica tot het hooggebergte van Marokko. Al deze bijzondere ervaringen hebben me geleerd om me open te stellen en om elk gegeven vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

De combinatie van avontuurlijke ervaringen en  academische kennis heeft mijn capaciteiten om te relativeren en te contextualiseren aangescherpt. Een argument, een idee of een visie krijgt pas waarde van zodra je optimaal kan vergelijken.

Be inspired, be inspiring.

Personen met ambitie en levenslust die weten waar ze naartoe willen, aangevuld met een rijkelijke portie waardigheid en integriteit, motiveren me om het beste uit mezelf te halen.

Ondanks mijn jonge leeftijd tracht ook ik mensen op die manier te inspireren.

 

Balance is key.

Een gezonde açaibowl in de ochtend en een pakje friet op vrijdagavond. Een intensieve cross-fit-les op zaterdag en een ontspannende yogales op zondag.

Ik luister naar de noden van mijn lichaam maar hecht eveneens veel waarde aan de begeertes van het hart.  Deze balans in het streven naar gezondheid én naar momenten van gelukzaligheid, is voor mij een evidentie want het geeft mij de nodige energie en wilskracht om nieuwe uitdagingen met volle overgave aan te gaan.

Hart op de tong.

“Dat gaat later een advocate worden”, dixit een groot aantal voormalige leerkrachten van me op de lagere- en middelbare school.

Mijn passie voor debat en dialoog wordt vaak als een mijn grootste troeven beschouwd. Vanzelfsprekend heeft dit geleid tot een opleiding rechten en de start van een advocatencarrière.

Gedrevenheid.

Als jong meisje deed ik jarenlang aan acrobatisch turnen. Trainingen vonden zes dagen op zeven plaats. Zelfs met een gips rond mijn been, heb ik geen enkele training gemist. Want wie wil winnen, moet ervoor werken, dat wist ik toen al.

Met een mentaliteit waarbij ik steeds bereid ben om nét iets verder te gaan dan gevraagd of verwacht wordt, kan het onmogelijke vaak mogelijk gemaakt worden. “Voor niks gaat de zon op”, zoals in onze prachtige stad Antwerpen wel eens gezegd wordt.

 twitter   Twitter

in   Linkedin

Amerikalei 122
2000 Antwerpen
info@souidi.be
03 337 09 37